Young Nails Acryl
Het brede assortiment van Young Nails maakt het nagelstylisten mogelijk sneller en gemakkelijker een uitstekend resultaat te bereiken. In de acryl-lijn kan men kiezen voor een Core acryl (langzaam uithardend: 60 tot 90 sec verwerktijd) of de Speed acryl (snel uithardend: 45 tot 60 sec verwerktijk). Elke nagelstyliste kan met deze producten van Young Nails kiezen voor de snelheid van werken die bij haar past.

Alle Young Nails acrylpoeders zijn gemaakt met de EPD-Technology (Exact Particle Blend: een perfecte verhouding tussen harde en zachte, grote en kleine polymer-stukjes), zorgt voor een perfecte verhouding in elke bol en luchtbelletjes zijn hierdoor ook verleden tijd. De acryl van Young Nails is self-leveling en de acryl poeders kunnen onderling oneindig gemengd worden zonder kleurverschil in het eindresultaat.

Alle acryl poeders zijn in drie maten verkrijgbaar: 45, 85 en 660 gram.

De Young Nails liquid bestaat hoofzakelijk uit EMA (Ethyl MethAcrylaat) en is zo samengesteld dat er vele male minder kans is om een allergie voor acrylaten te ontwikkelen. Daarbij geeft de liquid beduidend minder geur af dan traditionele liquids. De liquids van Young Nails bevatten niet de schadelijke MMA (Methyl MethAcrylaat).

Waarom is MMA liquid omstreden?
MMA (Methyl MethAcrylaat) is een zeer vluchtige acrylaatvloeistof hierdoor worden je longen en hersenen aan deze vermoedelijk kankerverwekkende variant blootgesteld. Voor de hechtig van een MMA-nagel is het nodig dat je de natuurlijke nagel 'opruwt' met een 100 grit vijl (hierdoor krijg je een beschadiging van de natuurlijke nagel). De hechting is relatief slecht, maar als het eenmaal hecht, dan zit het ook goed vast.
De MMA-nagel verwijderen is bijna niet mogelijk doordat het superhard is. Dit kan schade aan de natuurlijke nagel veroorzaken en in geval van stoten kan er een trauma aan de nagel ontstaan.  MMA is sinds de jaren '70 verboden in Amerika, sinds 2004 in Australie en in de United Kingdom zijn ze bezig met een verbod. In Euroipa kan het acrylaat echter nog steeds voorkomen in acryl lquid.

LET OP: de liquids van Young Nails bevatten niet de schadelijke stoffen MMA!

© 2010 - 2021 Zenn & Zo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel